Bourbon trail dag 5
Dagen började med snö och ett väder vi hoppades att ha lämnat hemma. På Jim Beam tog vi deras 90-minuters tur och den var bra och informativ men storleken märks verkligen på hur välorganiserat allt är.
Sen trodde vi oss hinna med Bulleit men det var stängt utan någon förklaring vi kunde hitta.
Nästa inplanerade stopp var Michter’s.
Här möttes vi av Andrea Wilson master of maturation och Dan McKee destiller. Vi fick lära oss om deras tömning och filtreringen innan buteljering.
Efter sett deras buteljering studerade vi experiment destilleriet.
Vi fick även se deras kvar för malt.
Här ser vi kolonnpannan & doubler.
Deras lagerhus är speciella då de kontrollerar temperaturen nogrannt och även höjer och sänker den planerat.
De faten ovan med 18k guld är de första egna faten. Innan de byggt sitt eget destilleri så destillerade de hos ett annan destilleri. Självklart ställde vi upp och hjälpte till att fylla ett fat.
Efter väldigt bra och informativ rundtur var det dags för provning. Där träffade vi också Joseph Magliocco, VD och grundare.
Vi doftade, smakade, diskuterade och njöt av deras utbud. Även den väldigt ovanliga 25-åriga lyckades vi testa.
Ska man sammanfatta besöket på Michter’s så är det deras strävan mot perfektion. De lämnar inget åt slumpen utan försöker hela tiden förbättra varje moment. Tack Andrea, Dan & Joe för ett utomordentligt besök.
På väg till middagen passerade vi Angel’s Envy som vi hann med men fick i alla fall se destilleriet.
Lite öl innan middag.
Imorgon är det dags att åka mot Chicago igen.