FoBAB 2018 – dag 1

FoBAB 2018 – dag 1

Förväntningarna var höga och äntligen stod vi i kön innan öppning för medlemmar av ImBIBE(I’m a Big Illinois Beer Enthusiast). Det var några plusgrader i luften och friska vindar så en timmes väntan var inte särskilt njutbart. Dock skulle det visa sig klart värt det och speciellt medlemskap i ImBIBE då den första timmen på mässan var lugnare förutom köerna till några väldigt eftertraktade öl.

För mig var höjdpunkterna Goose Islands Proprietor’s Bourbon Brand County Stout, 3 Floyds Chemtrailmix & More Brewing Barrel-Aged Mehndi. Listan kan göras mycket längre då jag lyckades testa hundratre stycken.

Det finns fyrahundra olika öl från tvåhundra bryggerier. Egentligen är #fobab en tävling i klasserna

 • Cider/Mead/Perry
 • Fruit beer
 • Specialty strong porter/stout
 • Classic beer styles
 • Barleywine/wheatwine
 • Strong dark beer
 • Strong pale beer
 • Strong porter/stout
 • Wild beer/Brett
 • Specialty/experimental beer
 • Wild beer/sours (with fruit)
 • Wild beer/spurs

Om man gillar öl i några av dessa klasser kan jag rekommendera att komma hit, åtminstone för en dag. Imorgon (idag) är vi tillbaka för ytterligare dag. Då lovar jag fler bilder och att presentera vinnarna.

Kommentarer är stängda.