Stockholm Beer & Whisky Festival 2018 – del 2

Stockholm Beer & Whisky Festival 2018 – del 2

Då var jag tillbaka för att få provsmaka. Tyvärr blev min ankomst senare än tänkt på grund av nödvändiga möten.

Jag började hos Klackabacken med pilsner och Ipa. Där föredrog jag Pilsnern men de verkar ha en genomgående hög kvalité på sina öl.

Nästa stopp var med en Gul Ipa från Nääs Gårdsbryggeri som var speciell men läskande.

Jag hann även med en pratstund vid Bryggeriet Ångkvarn i Uppsala som är en bryggpub som bara säljer sin öl på plats. Några av de trevliga personer jag träffade var Magnus & Joakim från Björka Fäbod Brygghus. Det är människorna man träffar och diskuterar öl med som gör festivalen så trevlig.

Självklart ska man gå på provning och jag valde en med Sydafrikanska öl.

Vi fick prova Ingefärsöl, belgisk blonde, lager, pale ale, Ipa, veteöl och även Guinness som inte alls smakar som man är van.

Mest engagerad på mässan går till Anders Antman på Hormiga. Det är väldig uppiggande att se någon så passionerad för sitt arbete.

Detta var en del av de öl jag hann med och prova. Några whiskys slank också ner. Även om det stundtals var en hel del folk så upplevde jag det ändå inte trångt. Självklart fick man ibland vänta för att komma fram men jag ser redan fram emot nästa år.

Kommentarer är stängda.