Bourbon trail dag 3

Bourbon trail dag 3

Äntligen! Dags för mitt första besök på ett bourbondestilleri och det blir Buffalo Trace i Frankfort. Namnet kommer av att destilleriet ligger där buffalon korsade Kentuckyfloden. Dvs the buffalo trails och trails kallades förr för trace. Vi gick standardturen och guidades på den av Jimmy. I den ingick lite historia om destilleriet, att få njuta en stund i lagerhuset av den härliga doften och en provning. De har totalt sex olika turer om man vill fortsätta att lära sig om Bourbon och destilleriet.

Sen styrde vi bilen mot Woodford Reserve och på deras rundtur fick vi se produktionen, smaka det jästa ölet och lära oss att de trippeldestillerar en del av sin sprit i kopparpannor. Efter lagerhuset och vi fått se buteljeringen avslutade rundturen med en provning av deras två standard sorter ihop parade med choklad.

På väg till nästa destilleri fick vi uppleva naturskön väg med många kurvor, backar och dalar.

Vi tog ett kort stopp på Wild Turkey som såg ut mer som en fabrik än ett destilleri.

Sista destilleriet idag är Four Roses som tyvärr inte hade några turer där man fick se destilleriet pga ombyggnationer. Vi lyckades få oss en provning av deras vanliga, small batch och single barrel. Fick även tips om en speciell single barrel som skulle finnas i deras lagrings & buteljeringsbutik.

Efter att ha checkat in på hotellet och testat drinkar i baren avslutade vi kvällen på Troll pub under the bridge som hade god öl, bra mat & bra service. Rekommenderas!

Eller vi hittade förstås en Whiskybar precis bredvid hotellet med många bra bourbons men nu lite sömn för att få vakna till en hotellfrukost.

Kommentarer är stängda.