Whisky show 2018

Whisky show 2018

Ytterligare en helg på Whisky show är över. Detta år firades 10-års jubileum. Det mesta är sig likt men i år var det ännu fler utställare, ännu mer whisky och maten hade fått flytta ner i källaren. Dessutom fanns ett dussin utställare av rom.

Årets show buteljeringar hade temat the future of whisky. Där får vi träffa en 21-årig Ben Nevis, 12-årig Ledaig & 44-årig Invergordon i spännande 3D-design. De gör ingen besviken och den som överraskade mig mest var Invergordon som inte alls upplevdes som grain whisky. Så mjuk och len trots sina 51.6%.

Sen har vi 10-års buteljeringarna från Benriach, Arran & Ardbeg. Tyvärr har jag svårt med prisbilden för dessa.

Som vanligt finns det det hur mycket som helst att njuta av och massor av duktiga & trevliga människor att diskutera whisky, destillerier och branschen.

En en ny bekantskap för mig var Gelston’s Old Irish Whiskey. Detta trots att det år 1830 bildades av Samuel Gelston och var framgångsrik som säljare av vin & Whisky tills hans död 1869. Det köptes upp av Harry J Neill och fem generationer senare försöker nu Johnny Neill återuppliva märket. De har ännu inget destilleri utan köper fat och buteljerar.

Tyvärr hann jag inte smaka Highland Park Bicentery 1977 men förhoppningsvis kommer det fler tillfällen. Vi syns väl på Whisky Show 2019?

Kommentarer är stängda.